Tulevat esiintymiset

Puhallinmusiikkia yli 20 vuotta

Orkesterin johtajina ovat toimineet vuoden 1993 alusta Radion sinfoniaorkesterin pasunisti Heikki Koivusilta ja loppuvuodesta -93 alkaen musiikin lehtori Jukka Palonen. Orkesterin soittajavahvuus on vaihdellut tänä aikana kymmenestä kahteenkymmeneen. Lopen Puhallinorkesteria kymmenen vuotta johtanut musiikin lehtori Jukka Palonen luopui lisääntyneeseen työmäärään vedoten syksyllä 2004 orkesterin johtamisesta. Uudeksi kapellimestariksi nimitettiin musiikkipedagogi Sami Ihajoki Hämeenlinnasta. Hän toimii trumpetinsoiton opettajana sekä Riihimäen että Hämeenlinnan musiikkiopistossa.

Lopen puhallinorkesterin aloituskokoonpano
Kuva LPO:n alkutaipaleelta, johtajana Jukka Palonen

Musiikinohjaaja Anita Lehto aloitti orkesterin uutena johtajana syksyllä 2005. Hän oli johtanut aiemmin Leppäkosken puhallinorkesteria ja Leppäkosken nuorisopuhallinorkesteria Janakkalassa. Nykyään hän toimii myös opettajana Vanajaveden Opistossa johtaen Hattulan viihdesoittajia ja Hämeenlinnan puhallinorkesteria.

Syyskuussa 2013 kapellimestariksi vaihtui Jukka Hanhisalo. Hän on tehnyt virkatyönsa Kaartin soittokunnassa Helsingissä ensin klarinetinsoittajana ja myöhemmin apulaiskapellimestarina. Tästä tehtävästä hän jäi eläkkeelle syksyllä 2009. Hän toimii johtajana myös Lammin soittokunnassa.

Puhallinorkesterilla on ollut runsaasti esiintymisiä oman kunnan ja seurakunnan juhlatilaisuuksissa. Tämän lisäksi orkesteri on esittänyt puhallinmusiikkia Lopella, lähikunnissa ja kauempanakin mitä erilaisimmissa tilaisuuksissa: yritysten ja yhteisöjen vuosi- ym. juhlissa, perhe- ja kesäjuhlissa jne. Orkesterille onkin karttunut laaja ohjelmisto kirkko-, konsertti-, viihde-, tanssi- ja joulumusiikkia.